این روزها زیاد می شنوید و می خوانید از زلزله تهران!
از سایت های خبری و تحلیلی تا تریبون نماز جمعه در این مسئله ورود کرده اند.
البته خطر زلزله با توجه به بررسی های زمین شناسی و عبور گسل از مناطق خاص ، خطری نیست که بی اهمیت بتوانش انگاشت .
علمای بزرگوار هم رسالت پیامبر گونه خود را انجام می دهند اگر هشداری در مورد ارتباط شیوع گناه با وقوع زلزله می دهند. جای انکار و تردید نیست که یکی از سنن الهی ، زنجیرگی شیوع گناه و عذاب الهی است:
(( لَقَدْ أَهْلَکْنَا الْقُرُونَ مِن قَبْلِکُمْ لَمَّا ظَلَمُواْ وَ جَاءَتهُْمْ رُسُلُهُم بِالْبَیِّنَاتِ وَ مَا کاَنُواْ لِیُؤْمِنُواْ کَذَالِکَ نجَْزِى الْقَوْمَ الْمُجْرِمِین ))
و ما مردمى را که پیش از شما بودند چون ستم کردند و به پیامبرانشان ایمان نمىآوردند، هلاک کردیم. ما مردمان تبهکار را اینچنین کیفر مىدهیم. «یونس/13»
گرچه در مجموعه معصیت ، انواع گناهان جای دارند ، اما آن گناهی که باعث ایجاد فضای فوق العاده و هشدار در مورد وقوع زلزله شده است ، مشخصا ، گناهان مربوط به مسائل اخلاقی است. ناهنجاری هایی از قبیل بی حجابی و روابط غیر صحیح نامحرمان .
هر نوع گناهی بدلیل اینکه خروج از روال منظم و قانون طبیعی خداوند در عالم است ، قطعا موجب بهم ریختگی و نابهنجاری دیگری خواهد شد و این گناه بخصوص ( یعنی بی مبالاتی در رعایت حریم بین زن و مرد ) نیز باعث ایجاد زنجیره ی تزلزل و سرد شدن کانون خانواده ، وقوع بد اخلاقی و نامهربانی و پرخاش و تاثیر سوء بر فرزندان ، طلاق ، دشواری های تربیت یافتن فرزندان طلاق ، کمبود های محبت و عقده های تسکین نیافته و ... خواهد شد.
بنابرین هشدار نسبت به شیوع این نوع گناه ، امریست لازم و حیاتی و شایسته تذکر و پیگیری .
اما مسئله ای که مغفول مانده اینجاست که همانگونه که هر گناه زنجیره ای از ناهنجاریها در پی دارد ، پس باید دید این زنجیره از کجا شروع شده است.
رد یابی سر نخ های این سلسله نامیمون !
این چیزی است که اهمیت آن را درک نکرده ایم !
دختران و زنانی که بد حجابند و گاه باید گفت بی حجابند ، آیا از مریخ و مشتری به اینجا آورده شده اند ؟ آیا از لاس وگاس و سوئد دربست گرفته اند و مستقیم آمده اند ایران تا اینجا را به فساد بکشانند ؟
هرگز ! اینان مردمان مایند ، ایرانی اند و مسلمان . و جفا کرده ایم اگر نپرسیم چرا اینگونه شده اند ؟ هم جفا به اینان است ، هم به خودمان ، هم به آینده مان .نباید بپرسیم اینان در چه خانواده ای و با چه هنجارهایی تربیت شده اند ؟ نباید بپرسیم این هنجارها چگونه شکل گرفته بود ؟
آن روز که نویسندگان ما ، هریک ، سالی شش-هفت رمان 500 صفحه ای عاشقانه کاریکاتوری می نوشتند و مسئولین ذیربط ! تند و تند در چاپ های نفیس به دختر و پسر ما غالب می کردند ، آیا می دانستند که دارند امروز ما را تصویر می کنند ؟ آن روز که فیلم سازهای ما با تلاشی مثال زدنی ! فیلم های عروسکی و دختر-پسری می ساختند و مسئولین فرهنگی دست مریزادشان می گفتند ، آیا به خواب هم می دیدند وضع اکنون جامعه را ؟ آن روز که سریال های صدا و سیما ( این رسانه دوست داشتنی ) به فرزندانمان می آموخت که چادر ، یا لباس زنان تنگ دست است یا لباس پیرزنان یا لباس زنان زندانی ! آیا فکرش را می کردیم که کارمان به اینجاها بکشد ؟
آن روز که روابط قبل از ازدواج دختر و پسر را کاملا عادی سازی می کردند و مقبول و منطقی و برای شناخت بیشتر !! جلوه می دادند ، آیا امروز را هم می دیدند؟
آن روز که رئیس جمهور عزیز ما در مناظرات انتخابات نهم ، با حالت خاصی می فرمودند : ( آیا مشکل ما بیرون بودن یک تار موی دختر ماست ؟ آیا مشکل ما آستین کوتاه پسر ماست؟ ) آیا توجه داشتند که دارند این معضل اخلاقی را نادیده و بی اهمیت می انگارند ؟
آن روز که طرح گشت ارشاد را به بهانه های واهی ابتر گذاشتند ، متوجه بودند که اشکال کار از کجاست ؟
گمان نمی کنم اگر کاگزاران ذیربط ! همتی بر می آوردند و با هدف مخدوش کردن حجاب و حریم های شرعی محرم و نامحرم برنامه ای بلند مدت تدوین می کردند ، نتیجه ای بهتر از این که حالا با بد سلیقگی و کج فهمی حاصل شده ، بدست می آوردند ! اینرا بگویم که من در مورد اصل وجود یا شیوع روابط ناصحیح و غیر شرعی ، قضاوتی ندارم اما ظاهرا در مسئله هشدار نسبت به وقوع زلزله ، این مسئله به عنوان پیش فرض تلقی شده است.
این یک قانون است :
درمان مقطعی و تسکینی هرگز درمان موثری نخواهد بود. درمان موثر ، درمانی است که همراه با تسکین و رفع علایم بیماری ، به ریشه ها و عوامل بیماری می پردازد .امیدوارم این روزها ، در کنار حرف هایی که درمورد زلزله تهران گفته می شود به این مسئله مهم هم بپردازیم :
ریشه ها و عوامل این ناهنجاری.